Tratamente - ceaiuri de fructe - sucuri de legume



Sucul de cartof te scapa de indigestie

Sucul de cartof, baut zilnic, poate ameliora sau chiar trata indigestia, arata un studiu recent.

In cadrul unei cercetari realizate in Germania si Australia, rezultatele s-au vazut chiar din prima saptamana de tratament, 8 din 10 voluntari care sufereau de indigestie cronica simtindu-se mult mai bine.

Cei 40 de voluntari sufereau de indigestie de cel putin 12 saptamani. In cadrul studiului, ei au baut cate 100 de mililitri de ceai de cartof dimineata, cu jumatate de ora inainte de micul dejun, si seara, inainte de a merge la culcare.

20% dintre pacienti s-au vindecat de indigestie gratie acestui tratament, restul simtindu-se considerabil mai bine. Niciun pacient nu a ramas complet indiferent la tratament, relateaza Daily Mail.

Bicarbonatul de sodiu, pentru sanatate si frumusete

Bicarbonatul de sodiu este folosit din batrani ca remediu naturist. Specialistii sunt de parere ca schimba aciditatea din organism, iar in timp acest lucru contribuie la vindecarea anumitor afectiuni.

Indigestiile si arsurile stomacale dispar rapid daca bei un pahar cu apa in care ai adaugat un praf de bicarbonat, in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Solutia are rolul de a neutraliza acidul gastric in exces de la nivelul stomacului, principala cauza a disconfortului, informeaza ehow.com.

Si afectiunile rinichilor isi gasesc in bicarbonatul folosit de bunici remediul eficient. Pe langa tratarea infectiilor urinare, un pahar de apa in care ai adaugat bicarbonat de sodiu in fiecare dimineata contribuie decisiv la regresia afectiunilor mai grave de la nivelul rinichilor.

Chiar daca exista voci care asociaza folosirea bicarbonatului de sodiu cu oprirea evolutiei cancerului, specialistii americani avertizeaza ca nu exista dovezi clare pentru sprijinirea acestei ipoteze. Tocmai de aceea, evita sa pastrezi un tratament care nu este dovedit clinic eficient.

Pentru afectiunile pielii, bicarbonatul de sodiu poate fi tratamentul perfect pentru a te scapa de acneea suparatoare. Un praf de bicarbonat in putina apa si obtii astfel o masca de fata pe care o aplici in fiecare seara. Trateaza ranile deschise grabind vindecarea si este si un remediu eficient pentru tratarea infectiilor.


Terapii alternative pentru tratarea ulcerului


Medicii sunt de parere ca nu exista nici o persoana care sa nu fi avut macar o data in viata probleme digestive, fie ca sunt simple balonari, indigestii sau gastrite. Mai grav este ulcerul, care se caracterizeaza prin dureri foarte mari, senzatii acute de voma.

Ulcerul
se produce atunci cand la nivelul stomacului apar leziuni din cauza aciditatii excesive, mucusului si a altor substante iritante (alcoolul, cafeaua, aspirina, bacteriile).

Stresul este si el unul dintre factorii determinanti in aparitia acestei afectiuni, informeaza howstuffworks.com.

Nutritionistii sunt de parere ca principala cauza in aparitia ulcerului este alimentatia necorespunzatoare. Tocmai de aceea dieta este cel mai potrivit tratament din punctul lor de vedere. Pentru ca exista tipuri de ulcer care pot fi reactii alergice la unele alimente, un anumit regim alimentar poate fi remediul pe care il cauti.

Specialistii sunt de parere ca prima masura pe care o persoana cu ulcer o va lua va fi limitarea consumului de cafea, alcool si sucuri acidulate. Regimul cu suc de varza poate fi un remediu eficient pentru tine.

Se bea in fiecare zi pentru mai multe saptamani, iar dupa un timp se poate combina cu cel de telina, pentru a varia tratamentul. Studiile specialistilor americani au aratat ca varza are proprietatea de a favoriza tranzitul intestinal si poate fi tratamentul perfect impotriva ulcerului.


Maghiranul, un foarte bun analgezic


Maghiranul
este un foarte bun analgezic natural. Are si proprietati antiseptice, antivirale, antibacteriene, expectorante, este un bun diuretic, calmantul perfect si se recomanda si pentru protejarea vaselor de sange.

Uleiul esential de maghiran se extrage din frunzele uscate, iar in sezonul racelilor poate inlocui cu succes orice tratament pentru raceala si gripa, informeaza organicfacts.net.

Calmeaza rapid durerile de cap, cele musculare si de dinti. Poate fi folosit ca antiinflamator natural, nu are afecte adverse, iar un consum regulat are si importante alte beneficii.

Studiile specialistilor in domeniu au aratat ca maghiranul poate trata si afectiunile respiratorii, spasmele intestinale sau crampele musculare. Tocmai de aceea, atunci cand apar primele simptome ale gripei sau racelii, iti poti face rezerve de maghiran, pentru a-l consuma sub forma de ceai in orice moment al zilei.

Proprietatile sale antiseptice il recomanda pentru tratarea ranilor. Balonarile pot fi si ele tratate cu succes cu o cana de ceai de maghiran sau cateva picaturi de ulei esential diluate in apa.

Senzatia de voma, gazele, indigestia si durerile de stomac, asociate ulcerului sau gastritei, vor disparea rapid, printr-o cura naturista pe baza de maghiran. Imbunatateste circulatia sangelui si este un bun tonic cerebral.


Ceaiul de afin sau menta, bun pentru indigestie

Produsele traditionale de Sarbatori, bogate in proteine, grasimi si zahar, suprasolicita organismul. Asa ca, in aceasta perioada, sunt frecvente tulburarile hepatice si cele digestive.

In caz de indigestie, cele mai bune remedii sunt ceaiurile de menta, coada-soricelului, afin, trandafir sau de lemnul Domnului, spun specialistii citati de Adevarul.

De asemenea, ceaiurile de mur, anghinare si de galbenele au si ele efect imediat. Acestea usureaza digestia, inlatura senzatia de voma si echilibreaza tranzitul intestinal.

Pentru prepararea ceaiului de afin se folosesc atat frunzele, cat si fructele. Ceaiul se bea cald, in cate trei reprize pe parcursul unei zile. Tratamentul trebuie urmat pentru cel putin 14 zile.

In schimb, o cura cu ceai de menta se tine maximum cinci zile. Tratamentul cu ceai din petale de trandafir de dulceata trebuie urmat timp de o luna. In crizele de bila, este recomandat sucul de ridichi negre, din care se iau zilnic 4-5 lingurite.

Insa chiar daca v-ati revenit cu ajutorul remediilor naturiste, dupa indigestie trebuie sa evitati mezelurile, ouale, salatele cu sosuri de maioneza, cafeaua, prajelile, smantana, bauturile carbogazoase, alcoolul si ciocolata.